Seo İle İlgili 10 Soru 10 Cevap

Bildiğiniz gibi SEO sitelerimiz için blogumuz için vazgeçilmez bir unsur. Farklı fikirler ve öneriler herkes tarafından konuşulurken, okurlarımız için en temel seo ipuçlarının soru ve cevaplarını hazırladık.

Soru 1: Standart bir XML Sitemap dosyasına kaç link eklenebilir?

Cevap: 50.000 Adet

Soru 2: Google’ den en kolay şekilde link nasıl kaldırılır?

Cevap : 401 yönlendirmesi ile kalıcı olarak kaldırabilirsiniz.

Soru 3: Web Sitem yayın aşamasında iken hangi yönlendirme kodunu kullanmalıyım?

Cevap: 503′ü kullanabilirsiniz.

Soru 4: rel=”canocical” tagı nerede kullanılır?

Cevap: Web sitenin altında benzer içerik içeren sayfalarda Google Sandbox’ a düşmesini korur. Örnek: index.html, default.php

Soru 5: Mevcut web sitemize bağlı bir blog kurmaya karar verdik, bu blogun url’si nasıl olmalı?

Cevap: Doğru: www.website.com/blog    **  Yanlış: www.blog.website.com

Soru 6: Web sitemize bırakılan yorumların linklerini nasıl dizayn etmeliyiz?

Cevap: Rel=”nofollow” şeklinde.

Soru 7: Indexleme hususunda sayfa başında kısıtlamanın alternatif yolu olarak adlandırılan x-robots-Tag kodu nereyi yerleştirilir?

Cevap: head> </head> kodu içinde Örneği: <meta name=”robots” content=”noindex” />

Soru 8: Google Panda algoritması kaç günde bir index yapar?

Cevap: Panda 30 günde bir index yapar.

Soru 9: Bilgimiz dışında sitemize verilmiş bağlantıları nasıl kaldırırız.

Cevap: Google Web Yöneticisi Araçları Kullanarak “Bağlantı Reddetme” işlem merkezinden bağlantıları reddedebilirsiniz.

Soru 10: Çalıntı içerik veya resimleri Google arama sonuçlarından kaldırmak için nereye başvurabilirim?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir